Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Επίσκεψη της Αγλαΐας Κυρίτση στη Λήμνο

Φωτογραφία Αρχείου
Στη Λήμνο βρέθηκε χτες, Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 102 χρόνια από την απελευθέρωση του νησιού, η επικεφαλής της παράταξης Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή Αγλαΐα Κυρίτση.

Η κα Κυρίτση σε δηλώσεις της στα τοπικά ΜΜΕ αναφέρθηκε στη σημειολογική και ουσιαστική παρουσία της περιφερειακής παράταξης στο νησί της Λήμνου, το ορμητήριο των εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων των ακριτών, τονίζοντας ότι σήμερα κρίνεται περισσότερο από ποτέ αναγκαία η συλλογική δράση και ο αγώνας ενάντια στους σύγχρονους δυνάστες – ιμπεριαλιστές (ΔΝΤ-ΕΚΤ-Ε.Ε.) που με τις πολιτικές τους εξαθλιώνουν τον τόπο και προσβάλουν την αξιοπρέπεια των πολιτών του Βορείου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η επικεφαλής της παράταξης Βόρειο Αιγαίο-Γόνιμη Γραμμή συναντήθηκε, επίσης, με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των χωριών Κάσπακα και Θάνους, με τους οποίους συζήτησε τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν οι πολιτικές της λιτότητας στη δημόσια παιδεία, καταδικάζοντας τους μαθητές των ακριτικών περιοχών στην αμάθεια και την ουσιαστική απομόνωση από την εκπαιδευτική διαδικασία. Η υποβάθμιση των σχολικών μονάδων στα δύο αυτά χωριά και η έλλειψη εκπαιδευτικών καθήλωσε τις δύο τελευταίες εβδομάδες στα σπίτια τους μαθητές, αφού τόσο το ημερήσιο σχολικό πρόγραμμα όσο και το ολοήμερο ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν.


Συναντήσεις, επίσης, έγιναν και με την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών του Νοσοκομείο Λήμνου παρουσία του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ζερδελή, με τους οποίους συζητήθηκαν διεξοδικά τα σοβαρότατα προβλήματα που δημιούργησαν οι πρόσφατες παραιτήσεις γιατρών σε νευραλγικούς τομείς (παθολόγος, αναισθησιολόγος), γεγονός που οξύνει τόσο τη δυσλειτουργία του δημόσιου νοσοκομείου όσο και τη δυνατότητα των ανθρώπων που ασθενούν να τύχουν άμεσης περίθαλψης, γεγονός που θέτει καθημερινά ζωές σε κίνδυνο.

1 σχόλιο:

  1. ήρθε η Ήπειρος στην Λήμνο η μετακόμισε το νησί μας στην Ήπειρο? αλλά αν την ρωτήσει την φιλόδοξη υποψήφια από που πήρε η Λήμνος το όνομα φυσικά και δεν το ξέρει ούτε καν για την Λημναία Γη ξέρει και φαίνεται από την δεύτερη παράγραφο το τι ανιστόρητη είναι! Εκτός από καταγγελίες ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ δεν κάνει εκτός από γενικόλογες κραυγές! Όταν γίνει ο Σύριζα κυβέρνηση θα μας παρατήσει να πάει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη στην ΕΡΤ!
    Εκτός από επετειακές εκδηλώσεις και φτηνές παράτες δεν είναι πουθενά στα νησιά μας και μας κάνει και την "χάρη" που παρατάει για μερικές ώρες την Αθήνα.....Καλή επιστροφή στα μέρη σας και η Λήμνος δεν σας ψήφισε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάστε επίσης

.