Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Politischios.gr: Δηλώσεις Αγλ. Κυρίτση για μεταναστευτικό στη Χίο

Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι  από τις δηλώσεις του Υπ. Δημόσιας Τάξης Γ. Πανούση περί «διαχειρίσιμης κατάστασης στη Χίο» αναφορικά με το μεταναστευτικό,  η σημερινή επίσκεψη της βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Αγλ. Κυρίτση έρχεται να τις ανατρέψει με την ίδια να σημειώνει ότι η εικόνα στο Μερσινίδι μιλάει από μόνη της.
Ερωτώμενη για τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Γ. Πανούση η ίδια εμφανώς ενοχλημένη αρκέστηκε να σχολιάσει ότι: «Τα λόγια είναι δυστυχώς περιττά σε τέτοιες καταστάσεις. Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Οι άνθρωποι αισθάνονται πεταμένοι. Τα νησιά μας έχουν καταντήσει αποθήκη ανθρώπινων ψυχών. Οι ελλείψεις είναι τρομακτικές. Αν υπήρχαν περισσότερα στελέχη σε Λιμενικό και Αστυνομία, αυτοί οι άνθρωποι θα έρχονταν το πρωί και το βράδυ θα έφευγαν».
Συνοδευόμενη από στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Χίου η κ. Κυρίτση επισκέφθηκε κατά σειρά το Λιμεναρχείο όπου συναντήθηκε με τον Λιμενάρχη Γ. Αργυράκη καθώς και την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου από την οποία αναχώρησε λίγο αργότερα με προορισμό τον καταυλισμό του Μερσινιδίου, συνοδευόμενη από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ανδρέα Δαμίρη.
Λαμβάνοντας σαφέστατες διαστάσεις από τα λεγόμενα του Γ. Πανούση η Α. Κυρίτση σημείωσε ότι η Χίος είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πύλη εισόδου μεταναστών μετά τη γειτονική Λέσβο και συνεπώς θα πρέπει να ενισχυθεί με προσωπικό αλλά και να χρηματοδοτηθεί ώστε να δημιουργηθούν κατάλληλες υποδομές φιλοξενίας.
Συνομιλώντας με αρκετούς Σύριους πρόσφυγες η κ. Κυρίτση άκουσε τα προβλήματά τους εστιάζοντας κυρίως στην έλλειψη βασικών υποδομών όπως ντουζιέρες ή μη συνεχής παρουσία ιατρών κυρίως στον καταυλισμό που έχει στηθεί δίπλα στο νεκροταφείο.
Αναγνωρίζοντας τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Αστυνομίας η κ. Κυρίτση ευχαρίστησε τους αστυνομικούς σημειώνοντας όμως ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση πίεση προς την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να αποδεσμευθούν κονδύλια για την καλυτέρευση της ολιγοήμερης παραμονής στη Χίο προσφύγων και μεταναστών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

.