Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Συνάντηση με το Σύλλογο Επαγγελματιών Εστίασης στη Λήμνο

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου
Συνάντηση, των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού «Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή» και των υποψηφίων για τον Δήμο της Λήμνου, με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε καταστήματα εστίασης, καφέ, μπαρ κλπ. πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 29 Απριλίου.

Το Συντονιστικό υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου, κατέθεσε τις προτάσεις του σχετικά με τα στέγαστρα στην περιοχή Ρωμαίικου Γιαλού και Κότσινα καθώς και για το κομβικό -για την αγορά του νησιού- θέμα της ακτοπλοϊκής και αεροπορικής σύνδεσης.

Όσον αφορά στο ζήτημα με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου και τα πρόστιμα που πρόκειται να επιβληθούν, κατατέθηκε από την πλευρά των υποψηφίων ότι η όποια συζήτηση είναι απαραίτητο να ανοίξει, θα πρέπει να γίνει μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου για να μη μείνουν οι καταστηματάρχες υπό τη συνεχή απειλή επιβολής προστίμων και γκρεμίσματος των κατασκευών. Ειδικά μάλιστα τώρα εν όψει της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, μιας και γνωρίζουμε ότι εξαιτίας της κρίσης, πολλοί επαγγελματίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και ο κίνδυνος του λουκέτου εγκυμονεί.


Ταυτόχρονα με τη διαδικασία ολοκλήρωσης της περιβαλλοντικής μελέτης και της νομιμοποίησης του υπάρχοντος τοιχίου, θα πρέπει να αρχίσει η διαβούλευση μεταξύ του Δήμου, φορέων, επαγγελματιών και κατοίκων, έτσι ώστε να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπλαση της παραλίας, με σκοπό να εναρμονιστεί η επαγγελματική δραστηριότητα με τη χρήση και οικειοποίηση του χώρου και από τους κατοίκους. Ένα τέτοιο σχέδιο αφορά και την υπόλοιπη Λήμνο για την αποφυγή αντίστοιχων προβλημάτων στο μέλλον.

Τέλος, για το θέμα της συγκοινωνιακής διασύνδεσης οι υποψήφιοι τόνισαν ότι, οι συγκοινωνίες (και ιδιαίτερα οι ακτοπλοϊκές, μιας που αποτελούν υπηρεσίες μεταφοράς όχι μόνον προσώπων, αλλά και εμπορευμάτων) αποτελούν σημαντικό στοιχείο επιβίωσης για το νησί και ταυτόχρονα μοχλό ανάπτυξης. Τα μέλη του Συντονιστικού μετέφεραν την εκτίμησή τους ότι το μοντέλο της «ελεύθερης ναυσιπλοΐας» έχει αποτύχει αναφέροντας ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει να παρέμβει άμεσα και με συνεχείς πιέσεις προς το Υπουργείο, προκειμένου οι εφοπλιστικές εταιρείες να τηρούν τις συμβάσεις και παράλληλα να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση και στη συνέχεια λειτουργία Δημόσιου Φορέα Παροχής Συγκοινωνιών, πράγμα το οποίο και αποτελεί μοναδική λύση για την διασύνδεση των νησιών τόσο με την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα όσο και μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

.