Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Παρουσίαση βιβλίου με ομιλητή το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλη Γλέζο

Ο Συνδυασμός «Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή» σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο κύκλος των “μάταιων” πράξεων» του πανεπιστημιακού και πρώην δημάρχου Σπύρου Τζόκα, την Τετάρτη 30 Απριλίου στις 19.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (Μικράς Ασίας 2, Μυτιλήνη).

Για το ιστορικό μυθιστόρημα, με φόντο τη ζωή του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος θα μιλήσουν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, καθώς και ο συγγραφέας του βιβλίου Σπύρος Τζόκας ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν η υποψήφια περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Αγλαΐα Κυρίτση, ο υποψήφιος δήμαρχος Λέσβου Στράτος Γεωργούλας και ο υπεύθυνος των εκδόσεων Πέτρος Κακολύρης. Τη συζήτηση για το βιβλίο που κυκλοφορεί με την υποστήριξη του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο 105.5», θα συντονίσει ο διευθυντής του, Κώστας Αρβανίτης.

Ο Ναπολέων Σουκατζίδης ήταν ένας από τους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, την πρωτομαγιά του 1944. Ο Σουκατζίδης αρνήθηκε να του χαρίσουν τη ζωή με αντάλλαγμα να πάρει τη θέση του άλλος κρατούμενος, πραγματοποιώντας έτσι την υπέρτατη θυσία.

Στη διοργάνωση της εκδήλωσης συμμετέχουν η παράταξη «Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή», ο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» και οι εκδόσεις Εύμαρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

.