Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Στην Ικαρία η Αγλαία Κυρίτση

Στα Θέρμα της Ικαρίας
Την πρώτη της επίσκεψη στην Ικαρία πραγματοποιεί αυτές τις μέρες η Αγλαΐα Κυρίτση. 
Η υποψήφια περιφερειάρχης περιοδεύει σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου προετοιμάζοντας το συνδυασμό και τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης με έμφαση στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας όπως αυτές εκφράζονται από τους ίδιους τους κατοίκους των νησιών.

Σε αυτό το πλαίσιο έγινε και η πρώτη διαπίστωση για τον οικονομικό στραγγαλισμό που βιώνουν οι κάτοικοι στα Θέρμα της Ικαρίας, τον πρώτο σταθμό από την περιοδεία της Αγλαίας Κυρίτση. Κοινός τόπος συζητήσεων, προβληματισμών και συμπερασμάτων η πάλαι ποτέ ακμάζουσα λουτρόπολη του νησιού, με τη σπουδαία πλουτοπαραγωγική πηγή, που σήμερα μαζί με τα ξενοδοχεία της περιοχής, ερημώνουν, ως αποτέλεσμα της παραχώρησης των Δημοτικών Λουτρών στο ΤΑΙΠΕΔ με στόχο το ξεπούλημα σε ιδιώτες.

Σε αυτό, το συνολικό πολιτικό ζήτημα που ξεκινάει από τις πολιτικές επιλογές του ξεπουλήματος και φτάνει μέχρι την «διοικητική μεταρρύθμιση» του «Καλλικράτη» στάθηκε η Αγλαία Κυρίτση στην εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε η Δημοτική Παράταξη «Ικαριακή Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση» (ΙΚΑ.ΡΙ.Α.) με θέμα τις επιπτώσεις των μνημονίων και του «Καλλικράτη» στην τοπική αυτοδιοίκηση, και ειδικότερα στο νησί. 

 Στην ομιλία της, η υποψήφια περιφερειάρχης, αναφέρθηκε στις δυσλειτουργίες που προκαλεί ο νέος χάρτης της αυτοδιοίκησης, τοπικής και περιφερειακής, αλλά και στην πρόταση για ανατροπή στο Βόρειο Αιγαίο. Στην συζήτηση που ακολούθησε μέλη και φίλοι της δημοτικής κίνησης ανέπτυξαν πλούσιο προβληματισμό, τόσο για τα δεινά που έφερε ο «Καλλικράτης» στις τοπικές κοινωνίες, όσο και για τις προτάσεις υπέρβασης των σημερινών αδιεξόδων. Μαζί της στην εκδήλωση βρέθηκαν ο Κώστας Σταμούλης, Συντονιστής της Κίνησης και η Βουλευτής Σάμου με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αγνή Καλογερή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

.