Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ολοκληρώθηκε η πρώτη επίσκεψη της Αγλαΐας Κυρίτση στην Ικαρία



Την πρώτη της προεκλογική επίσκεψη στην Ικαρία ολοκλήρωσε η Αγλαΐα Κυρίτση. 

Την περασμένη Κυριακή η υποψήφια περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου βρέθηκε στις Ράχες, λίγες ώρες πριν την αναχώρησή της για τη Σάμο. (Θα ακολουθήσει νέο ενημερωτικό δελτίο τύπου για την επίσκεψή της εκεί).

Στο καφενείο του γυναικείου συνεταιρισμού στο χωριό Χριστός, είχε την ευκαιρία να πιει καφέ και να γευτεί τα γλυκά που παρασκευάζουν τα μέλη του. Κυρίως όμως, είχε μια πρώτη ουσιαστική γνωριμία με κατοίκους του χωριού και μια ανοιχτή κουβέντα για τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους, ιδίως την ανεργία των νέων, την ελλειπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος για το οποίο οι Ικαριώτες επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία. 
 
Ο συνεταιρισμός αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της τοπικής οικονομίας που δίνει διέξοδο απασχόλησης και δημιουργίας. Λειτουργεί από το 2001 και συσπειρώνει εννέα γυναίκες ως μόνιμα μέλη του, ενώ το καλοκαίρι απασχολεί και περιστασιακά εργαζόμενους για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες λόγω της τουριστικής περιόδου. Ο συνεταιρισμός συνεχώς επεκτείνεται και ήδη τα μέλη του βρίσκονται σε αναζήτηση νέου, μεγαλύτερου χώρου, ενώ συνεργάζονται με επιχείρηση στην Αθήνα που θα προωθεί τα προϊόντα τους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Πριν αναχωρήσει από τις Ράχες, η Αγλαΐα Κυρίτση επισκέφθηκε την περιοχή του Νερόμυλου, ένα ξεχωριστό πολιτιστικό μνημείο της περιοχής, που αναστηλώθηκε και παραμένει ζωντανό χάρη στην αυτενέργεια και τη συμμετοχή των κατοίκων, που έχουν κάνει πράξη την αυτό-οργάνωση και την τοπική συνέργεια, χωρίς κρατική ή άλλη θεσμική βοήθεια, γεγονός που τους καθιστά ιδιαίτερα υπερήφανους.

Η υποψήφια περιφερειάρχης ολοκλήρωσε τις επαφές της από αυτή τη πρώτη επίσκεψή της στην Ικαρία, με σύσκεψη στελεχών του περιφερειακού συνδυασμού στον Άγιο Κήρυκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

.