Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

«Τέρμα πια η κοροϊδία!..»

«Για πολλοστή φορά η ΝΕΛ ματαίωσε δρομολόγιο για τα νησιά μας. Για μια ακόμη φορά ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα αποτελούν για τους κατοίκους του Βορείου Αιγαίου μια «μακρινή και απροσπέλαστη χώρα». Για μια ακόμη φορά από την Περιφερειακή Αρχή δεν ακούσαμε ούτε μια λέξη διαμαρτυρίας. Για μια ακόμη φορά εφοπλιστές που λυμαίνονται τις γραμμές λειτουργούν χωρίς προσχήματα και χωρίς έλεγχο από την επίσημη πολιτεία, που έχει κάνει την ακτοπλοΐα «μπάτε σκύλοι, αλέστε».

Είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν ματαιώσεις δρομολογίων πολλές φορές ακόμα. Είναι σίγουρο ότι όσο δεν υπάρχει αυστηρή αντίδραση της οργανωμένης πολιτείας, οι κάτοικοι του Βορείου Αιγαίου θα παίζουν στο «Πάμε Στοίχημα» το αν και πότε θα ταξιδέψουν προς και από τα νησιά τους. Είναι σίγουρο ότι η μνημονιακή κυβέρνηση και τα ντόπια παρακολουθήματα τους, θα κοιτούν ατάραχοι και θα εξαντλούνται σε «πρωτοβουλίες συνεννόησης με όλους τους εμπλεκόμενους». Είναι σίγουρο ότι τα επιχειρηματικά παιχνίδια και οι κόντρες ΝΕΛ - Τραπεζών θα συνεχίζονται, με θύματα τους απλήρωτους ναυτεργάτες και τους όλο και πιο απομονωμένους νησιώτες.


Όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν τον Μάη. Με εντολή του λαού του Βορείου Αιγαίου, βγάζουμε κόκκινη κάρτα στη διασύνδεση επιχειρηματικών συμφερόντων και παραγόντων της περιφέρειας, σταματάμε την κατρακύλα του τόπου μας και με κάθε μέσο που διαθέτουμε, βάζουμε φρένο στην ασυδοσία, στην αυθαιρεσία και στην τοπική διαπλοκή που υποβαθμίζει τη ζωή στα νησιά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

.