Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

«Ακούμε τους ανθρώπους για να κατανοήσουμε τις ανάγκες τους και να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμα μας»

Η Αγλαία Κυρίτση με τους εργαζόμενους στο κλιμάκιο των Ραχών
Με μια επίσκεψη στο πυροσβεστικό κλιμάκιο Ραχών, συνέχισε την περιοδεία της στην Ικαρία η Αγλαΐα Κυρίτση. 

Η υποψήφια περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου συναντήθηκε με τους άνδρες που υπηρετούν σ΄ αυτή τη νευραλγική υπηρεσία, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες δουλειάς, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

«Δεν ήλθα εδώ για να σας τάξω ή να σας υποσχεθώ κάτι. Εμείς δεν υποσχόμαστε, δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. Ακούμε τους ανθρώπους για να κατανοήσουμε τις ανάγκες τους και να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμα μας», είπε στους πυροσβέστες η Αγλαΐα Κυρίτση.

Στην υπηρεσία που λειτουργεί στην περιοχή από το 2001, απασχολούνται είκοσι (20) άτομα, δώδεκα (12) με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου και οι υπόλοιποι συμβασιούχοι πενταετούς διαρκείας, ενώ κάθε καλοκαίρι προσλαμβάνονται και 4-5 έκτακτοι υπάλληλοι. Σʼ αυτόν τον μικρό αριθμό εργαζομένων συνυπάρχουν εργασιακές σχέσεις τριών ταχυτήτων, με ολα τα προβλήματα και τις ανισότητες που γεννά αυτή η κατάσταση.
Οι πυροσβέστες εξήγησαν στην υποψήφια περιφερειάρχη τη μεγάλη σημασία που έχει η ύπαρξη και λειτουργία του σταθμού, κυρίως στον τομέα της πρόληψης των πυρκαγιών. Χάρη στην παρουσία τους, αλλά και στην αγαστή συνεργασία με κατοίκους εθελοντές, κατάφεραν να αλλάξουν συνειδήσεις που στο παρελθόν ήταν μια από τις αιτίες των των φονικών και καταστροφικών πυρκαγιών στο νησί.

Όμως η απόπειρα αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του σώματος στο νομοσχέδιο με την τροπολογία - οπερέτα που τελικά...αποσύρθηκε αφού πρώτα καταψηφίστηκε, δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Οι μνημονιακές περικοπές προσωπικού στο πλαίσιο των υποτιθέμενων «αναδιοργανώσεων» με δήθεν ορθολογικά κριτήρια απειλούν και την Πυροσβεστική. Σε μία τέτοια περίπτωση ο σταθμός στις Ράχες, όπως και αλλού, θα κινδυνεύσει ακόμη και με λουκέτο, κάτι που θα δημιουργήσει ανυπολόγιστους κινδύνους, καθώς θα μείνουν ακάλυπτες τεράστιες περιοχές.
Οι πυροσβέστες ενημέρωσαν την υποψήφια περιφερειάρχη και για το ζήτημα της κατασκευής στεγάστρου προκειμένου τα πυροσβεστικά οχήματα να μην κινδυνεύουν από διαβρώσεις, ένα θέμα, που παρά τις υποσχέσεις Γιακαλή, βρίσκεται ακόμη στον αέρα.
 
Αργά το μεσημέρι η Αγλαΐα Κυρίτση επισκέφτηκε το Καρκινάγρι στο δυτικό άκρο του νησιού, όπου ύστερα από μια εξαντλητική διαδρομή σε δρόμους που θυμίζουν 19ο Αιώνα και όχι Ελλάδα του 2014, συναντήθηκε με κατοίκους αυτού του πανέμορφου, αλλά δύσκολα προσπελάσιμου χωριού.

«Συζητάμε, εντοπίζουμε τα προβλήματα και τα καταγράφουμε, προκειμένου όλοι μαζί να διεκδικήσουμε λύσεις», είπε μιλώντας στους κατοίκους η Αγλαΐα Κυρίτση.

Στην συνέχεια η υποψήφια περιφερειάρχης μαζί με τον Κώστα Σταμούλη, συντονιστής της δημοτικής κίνησης ΙΚΑΡΙΑ, συζήτησαν με τους κατοίκους του αποκομμένου συγκοινωνιακά οικισμού, οι οποίοι εντόπισαν ως βασικά τους προβλήματα τους άθλιους δρόμους αλλά και την προβληματική κατάσταση στο λιμανάκι του χωριού, την έλλειψη βιολογικού καθαρισμού και την απουσία γιατρού.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου έκλεισε με επίσκεψη στο χωριό Αμάλου, όπου η Αγλαΐα Κυρίτση είχε μια πρώτη επαφή ουσιαστική επαφή γνωριμίας με τους κατοίκους και μια πρώτη κουβέντα για τα προβλήματα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

.