Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

«Όχι στην υποβάθμιση του ΙΚΑ Ευδήλου Ικαρίας»


Συνεχίζει την επίσκεψη της στην Ικαρία η Αγλαΐα Κυρίτση. Η υποψήφια περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου το μεσημέρι της Παρασκευής βρέθηκε στο παράρτημα του ΙΚΑ στον Εύδηλο. Εκεί ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που προκαλεί η υποβάθμιση της υπηρεσίας, που από πλήρως λειτουργικό παράρτημα μετατρέπεται σε «Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης». Ως δικαιολογία της μνημονιακής αυτής «αναδιάρθρωσης» προβάλλεται ο εξορθολογισμός των υπηρεσιών, οι αναγκαίες περικοπές και το «νοικοκύρεμα» των δαπανών. 
 
Η πραγματικότητα όμως για τους Ικαριώτες είναι τελείως διαφορετική. Οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού είναι τα πραγματικά θύματα της αδυναμίας της τοπικής υπηρεσίας να τους εξυπηρετήσει αυτόνομα, όπως γινόταν τόσα χρόνια. Η απόλυτη εξάρτηση του τοπικού παραρτήματος από τις υπηρεσίες της Σάμου και η αδυναμία του να εξυπηρετήσει πια αυτόνομα τους ασφαλισμένους, προστίθενται στο βαρύ μνημονιακό φορτίο που σηκώνει ο εργαζόμενος λαός της Ικαρίας.
 
Σε συνδυασμό με την συγκοινωνιακή απομόνωση που οφείλεται στην πλήρη παράδοση της ακτοπλοΐας από την κυβέρνηση στα εφοπλιστικά συμφέροντα, τα παραπάνω μετατρέπουν πια την Υγεία από αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας με αξιοπρεπείς υπηρεσίες προς τους ακρίτες, σε μακρινή πραγματικότητα, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και τις ζωές συμπολιτών μας.
Μάλιστα, φοβούνται ότι μετά τις εκλογές του Μαΐου, θα ανακοινωθούν μεταθέσεις υπαλλήλων προς άλλες περιοχές, κάνοντας ακόμη πιο προβληματική την ποιότητα υπηρεσιών υγείας προς τους ικαριώτες. 
 
Η Αγλαΐα Κυρίτση εξέφρασε την συμπαράσταση της στην προσπάθεια των εργαζομένων,
αλλά και του διευθυντή του παραρτήματος να κρατήσουν ζωντανή την υπηρεσία και να προσφέρουν στο λαό της Ικαρίας τις υπηρεσίες Υγείας που πραγματικά αξίζει.
Το βράδυ η υποψήφια περιφερειάρχης συμμετείχε σε εκδήλωση της «Ικαριακής Ραδιοφωνίας» με αφορμή τη συνεργασία του τοπικού σταθμού με τον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο».



Μαζί με τον διευθυντή του σταθμού Κώστα Αρβανίτη και τον Σωτήρη Πολίτη διευθυντή της «Ικαριακής Ραδιοφωνίας», ανέπτυξαν το θέμα «Μέσα Ενημέρωσης και Δημοκρατία». Η Αγλαΐα Κυρίτση αναφέρθηκε τόσο στο ιστορικό του τρόπου λειτουργίας της ΕΡΤ έως τη βίαιη
διακοπή της λειτουργίας της από την κυβέρνηση, όσο και στον αγώνα που συνεχίζει να δίνεται από τους εργαζόμενους εννιά μήνες τώρα για να παραμείνει ανοικτή.

«Η υπεράσπιση όλων των δημοσίων αγαθών και δικαιωμάτων βρίσκεται μόνο στα χέρια μας», επεσήμανε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ και υποψήφια για την περιφέρεια, για να καταλήξει: «Στο χέρι μας είναι να μην τους επιτρέψουμε να ολοκληρώσουν το έγκλημα. Γιατί εάν τους αφήσουμε θα είμαστε υπόλογοι απέναντι στην ίδια την ιστορία του τόπου μας, υπόλογοι στα παιδιά μας».

Ακολούθησε συζήτηση με τους κατοίκους του Εύδηλου που ανέπτυξαν πλούσιο προβληματισμό για το ρόλο και την ατζέντα των μέσων ενημέρωσης στην σημερινή μνημονιακή συγκυρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

.