Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Ο συντονισμένος αγώνας απάντηση στην υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας

Με τη δυναμική και μαζική τους παρουσία στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας απάντησαν οι κάτοικοι της Ικαρίας ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών της δημόσιας υγείας στο νησί. Η κινητοποίηση, αν και οργανώθηκε σε ελάχιστο χρόνο, απέτρεψε την απόσπαση προσωπικού από το μικροβιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας της Ικαρίας στο, επίσης υποστελεχωμένο, Νοσοκομείο της Σάμου.

Το νικηφόρο μήνυμα που στέλνουν οι Ικαριώτες έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Λήμνου, οι οποίοι επίσης απέτρεψαν την απόσπαση ψυχολόγου από το νησί τους.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και θα επαναλαμβάνεται όσο κυβερνούν τον τόπο αυτοί που έφεραν τα μνημόνια και την καταστροφή, αυτοί που με τις πολιτικές τους ερημώνουν τα νησιά και στερούν από τους ακρίτες του Βορείου Αιγαίου το αγαθό της Υγείας.

Οι νησιώτες καταλαβαίνουν ότι το δικό τους «κοινωνικό μέρισμα» από το πρωτογενές πλεόνασμα της κυβέρνησης είναι μόνο λιγότερη υγεία, λιγότερη παιδεία, λιγότερη πρόνοια. Και είναι αποφασισμένοι να μην το επιτρέψουν. Είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Ο συντονισμένος αγώνας αποτελεί την απάντηση στην υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας.
Στις κάλπες του Μάη έρχεται η κοινωνία στο προσκήνιο και σταματά την καταστροφή του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

.