Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Επισκέψεις στα χωριά της Λήμνου από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους

Περιοδεία σε χωριά της Λήμνου πραγματοποίησαν τις τελευταίες μέρες οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με το συνδυασμό «Βόρειο Αιγαίο -Γόνιμη Γραμμή» συνομιλώντας με τους κατοίκους στο νησί, καταγράφοντας παράλληλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 
 
Συγκεκριμένα, την Τρίτη 13 Μαΐου, οι υποψήφιοι επισκέφτηκαν τα χωριά Κορνό, Δάφνη, Σαρδές, Κατάλακο και Κάσπακα ενώ την Τετάρτη τα χωριά Βάρος, Ρεπανίδι, Ρωμανού, Κοντοπούλι και Λύχνα διαπιστώνοντας, με μεγάλη λύπη, την σταδιακή ερήμωση των περιοχών από κόσμο και ειδικά από τη νέα γενιά. Ακόμη και στις πλατείες, που για πολλά χρόνια αποτελούσαν χώρο συνάθροισης, πολιτικής ζύμωσης και κοινωνικοποίησης, σήμερα, στην καλύτερη περίπτωση θα συναντήσεις μια παρέα από ηλικιωμένους που προσπαθούν να κρατήσουν τα χωριά ζωντανά.

Οι υποψήφιοι της Λήμνου δεσμεύθηκαν ότι θα δημιουργήσουν εκείνα τα κίνητρα έτσι ώστε να ξαναγυρίσει ο κόσμος στα χωριά του,αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και στηρίζοντας οικονομικά τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.
Την ίδια μέρα (Τετάρτη), πραγματοποιήθηκε συνάντηση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού με το Σύλλογο Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Λήμνου με σκοπό την ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στο χώρο του αθλητισμού στο νησί.

Στη συνάντηση διαπίστωσαν το θετικό πρόσημο που έχουν οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο σύλλογος το προηγούμενο διάστημα σχετικά με την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών, προσπάθεια την οποία δυστυχώς δεν αγκάλιασε η ποδοσφαιρική κοινότητα της Λήμνου και τα αθλητικά σωματεία, ζήτημα που θα πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαιτέρως. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μπορούν να ενταχτούν μόνο σε καθεστώς ιδιωτικής ασφάλισης.

Πέρσι ο σύλλογος μπόρεσε να μαζέψει περίπου 1700 ευρώ τα οποία και μοίρασε σε κάποιους ποδοσφαιριστές που είχαν την ατυχία να τραυματιστούν. Επίσης για την τρέχουσα χρονιά μόνο τρεις ομάδες μπόρεσαν να ασφαλίσουν τους ποδοσφαιριστές τους. Σημειωτέον δε ότι για κάθε ομάδα χρειάζονται γι' αυτό το σκοπό περίπου 1200 ευρώ.

Τα μέλη του Συλλόγου ενημέρωσαν επίσης τους υποψήφιους για τις ελλείψεις σε αθλητικές υποδομές αλλά και για το πρόβλημα της καταλληλότητας των αγωνιστικών χώρων, με κυριότερο το πρόβλημα στην Ανατολική Λήμνο (Κοντοπούλι, Μούδρο) αλλά και για την ανύπαρκτη χρηματοδότηση από την ΕΠΟ. Επίσης επισήμαναν την ανάγκη να καλλιεργηθεί μια διαφορετική κουλτούρα στα γήπεδα, χωρίς βίαιες, ρατσιστικές και σεξιστικές συμπεριφορές έτσι ώστε το άθλημα να είναι ελκυστικό σε οικογένειες και παιδιά αλλά και να προάγει μια διαφορετική ηθική εκτός του ανταγωνισμού.

Οι υποψήφιοι με τον περιφερειακό συνδυασμό της Αγλαΐας Κυρίτση δεσμεύτηκαν ότι θα στηρίξουν κάθε προσπάθεια του συλλόγου τόσο για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών και του ερασιτεχνικού αθλητισμού, όσο και για να δοθούν κίνητρα στους νέους έτσι ώστε να ασχοληθούν με τον αθλητισμό ως δημιουργική διέξοδο στη ζωή τους αντί να στρέφονται στην κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών. Τέλος, τόνισαν, ότι ο συνδυασμός «Βόρειο Αιγαίο -Γόνιμη Γραμμή» στρέφεται ενάντια στην εμπορευματοποίηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και των υποδομών έτσι ώστε να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

.