Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Επίσκεψη των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων στο νοσοκομείο της Λήμνου

Συνάντηση με το Σωματείο των εργαζόμενων και με την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών στο Νοσοκομείο της Λήμνου είχαν οι υποψήφιοι Περιφερειακοί σύμβουλοι του Συνδυασμού της Αγλαΐας Κυρίτση «Βόρειο Αιγαίο-Γόνιμη Γραμμή».
 Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο αλλά και οι ίδιοι, ως εργαζόμενοι.

Τα μέλη του Σωματείου των εργαζομένων εξέθεσαν τις υλικοτεχνικές ελλείψεις αλλά και τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό που έχει το Νοσοκομείο, λόγω της υποβάθμισής του. Επίσης εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους, λόγω της απειλής της διαθεσιμότητας και αξιολόγησης, που βιώνουν.

Η Ένωση Ιατρών του Νοσοκομείου Λήμνου αρχικά ενημέρωσε τους Υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους για τις συνέπειες που είχε η διασύνδεσή του με το Βοστάνειο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Τόνισαν ότι μείζον πρόβλημα του Νοσοκομείου Λήμνου είναι η υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό σε Βασικές Ειδικότητες ( π.χ. ένας παθολόγος καλείται να καλύψει τις ανάγκες ενός ολόκληρου Νοσοκομείου). 
Η απουσία κινήτρων για την παραμεθόριο σε συνδυασμό με τις τραγικές περικοπές στο μισθολόγιο των ιατρών, έχουν σαν αποτέλεσμα να μην εκδηλώνεται ενδιαφέρον για την κάλυψη θέσεων τόσο αγροτικών-ειδικευομένων όσο και ειδικευμένων ιατρών γεγονός που εντείνει ιδιαίτερα το συγκεκριμένο πρόβλημα. Προσέθεσαν δε ότι, για την λειτουργία του Νοσοκομείου Λήμνου δεν λαμβάνεται πλέον καθόλου υπόψη η νησιωτικότητα. 
 
Καταλήγοντας, επισήμαναν ότι η δραματική μείωση κονδυλίων υποδηλώνει την σαφή πρόθεση της συγκυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την Δημόσια Υγεία. 
 
Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι μετά το τέλος των συναντήσεων διαβεβαίωσαν ότι πρόθεση και στόχος του συνδυασμού «Βόρειο Αιγαίο- Γόνιμη Γραμμή» είναι να συμβάλλει προς την κατεύθυνση ενός Νοσοκομείου αυτοδιοικούμενου και οικονομικά ανεξάρτητου με γενικότερη καταγραφή και αντιμετώπιση των ιδιαίτερων αναγκών του νησιού της Λήμνου σε συνδυασμό με την ενίσχυση των δομών υγείας, πρόληψης και Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

.