Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

«Καλή επιτυχία συντρόφισσα Αγλαΐα»

Του Θανάση Κάππου*

Αγλαΐα: Καλή επιτυχία ολόψυχα σε μια πραγματικά δύσκολη προσπάθεια. Μια προσπάθεια που γίνεται σε μια περιοχή όπως αυτή του Βορείου Αιγαίου με τα δεκάδες προβλήματα και καθυστερήσεις που οδήγησαν σε μαρασμό όλα αυτά τα χρόνια.

Αγλαΐα: Οι αγώνες και οι μάχες στις τοπικές κοινωνίες αποκτούν μια ιδιαίτερη σημασία στην παρούσα χρονική συγκυρία γιατί ο στόχος και οι πολιτικές κατευθύνσεις των κάθε είδους μνημονίων απαιτούν την εξαφάνιση και την εκμηδένιση των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων. Πόσο μάλλον σε νησιά όπως η Σάμος, η Ικαρία, η Λέσβος, οι Φούρνοι που υπάρχουν και δεν υπάρχουν σε επίπεδο οικονομικών δεικτών, παρά μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αγλαΐα: Η αγωνιστική παρακαταθήκη του καθενός μας, η πορεία και οι αγώνες, είναι κάτι που δεν “μετριέται” σε ανακοινώσεις, σχόλια, επιθέσεις, μιζέριες, σημείο αναφοράς στην Αριστερά χρόνια τώρα. Μετριέται και αποδεικνύεται στην χτεσινή, σημερινή, αυριανή στάση ζωής του από όποιο μετερίζι και αν βρίσκεται.

Αγλαΐα: Αν νομίζω, και συγνώμη, ήθελες να εξαργυρώσεις κάτι τι στο καλό θα είχες ευκαιρίες όλο αυτό τον καιρό. Δεν θα περίμενες την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τις πιθανές-απίθανες πιθανότητες εκλογής σου. ‘Άσε που αν δεν εκλεγείς θα πάνε τσάμπα οι ανακοινώσεις για εξαργύρωση αγώνων και……………………………………..;

Αγλαΐα: Ο βασικότερος εχθρός για κάποιους δεν είναι μάλλον ο Γιακαλής και οι κάθε είδους Γιακαλήδες που τόσα χρόνια παίζουν σημαντικό ρόλο στην υποβάθμιση του Βορείου Αιγαίου, αλλά εσύ!

Αγλαΐα: Ο Νίκος Ζαχαριάδης έγραψε πως “την τιμή σου μόνος σου μπορεί να την χάσεις, κανείς δεν μπορεί να στην πάρει”. Οπότε κατά την γνώμη μου ακολούθα το ρητό του μεγάλου Φλωρεντιανού: “Τράβα τον δρόμο σου και άσε τον κόσμο να λέει!»(Κ. Μάρξ, «Κεφάλαιο», τόμος 1, σελ. 17, εκδ. Σύγχρονη Εποχή) και μην φοβάσαι τίποτα.

Με την νίκη.

*Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

.